- juli 14, 2022
Gebruik ons formulier om uw kosten te bereken en krijg onmiddelijk een prijs!
Bereken uw prijsEen thuisbatterij helpt je om zonnepanelen efficiënter te gebruiken. Wanneer je zonnepanelen veel elektriciteit opwekken zonder dat je veel elektriciteit verbruikt op dat moment, wordt het overschot aan stroom op het distributienet geschakeld. Je verliest dan dus een deel van de energie die je zonnepanelen opwekken. Wanneer je vervolgens ’s avonds terug meer energie nodig hebt, moet je die aankopen vanop het net. Een thuisbatterij brengt de oplossing. De thuisbatterij slaat energie op wanneer je die niet gebruikt waardoor je dan ’s avonds en ’s nachts nog steeds je eigen opgewekte zonne-energie kan gebruiken. Ook op een bewolkte dag kan je zo nog gratis energie gebruiken.
De lithium-ion batterij wordt gezien als de populairste thuisbatterij. Vele merken hebben hun eigen batterij ondertussen op de markt. Wij kiezen voor de ARK thuisbatterij van Growatt. De growatt thuisbatterij is ook al startklaar voor de dynamische tarieven. Het inovatieve team van growatt heeft een goede kijk op de markt in de benelux met hun kantoor in Rotterdam. Zo worden er ook jaarlijks software updates uitgevoerd om uw batterij en / of omvormer optimaal te doen presteren.
Wij bij GoGreen-Belgium doen onze job graag en dat voel je !
Zonnepanelen hebben nu momenteel een levensduur van ongeveer 40 jaar. (denk hierbij ook aan de degradatie)
We mogen toegeven dat je door het ruime aanbod van merken en panelen niet meer weet welke je moet kiezen. Er is zoveel waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van panelen voor uw installatie. Niet alleen is de prijs belangrijk. Een zonnepanelen merk biedt tussen de 10 tot 15 jaar productgarantie. Bij sommige merken kan dit oplopen tot 25 jaar en hebben ze dan een rendement tussen de 16% en 22%. Dit is afhankelijk van de grote van de installatie.
De merken zijn verdeeld in een Tier systeem. Dit bestaat uit 3 categorieën: Tier 1, Tier 2 en Tier 3. Tier 1: dit zijn de meest bekende en betrouwbaarste merken. Slecht 2% van de merken op onze markt bestaan uit Tier 1 panelen. Panelen uit deze categorie zijn al snel iets duurder dan andere panelen (tussen de 10% tot 30%) Enkele Tier 1 panelen zijn Bauer Solar, Belinus (Belgische makelij), REC Solar en Jinko Solar. Tier 2: dit zijn iets jongere merken die nog niet voldoen om Tier 1 te kunnen zijn maar die dit wel kunnen worden. Op onze markt werken er momenteel 8% met deze merken. Tier 3: dit zijn merken die nog maar net bestaan en zich enkel richten op het produceren van manuele panelen.
Zonnepanelen brengen minder op wanneer het 30 graden is dan wanneer het 15 graden is. Het verlies aan rendement wordt uitgedrukt in % per Pmax. Ze hebben een output warranty van 25 jaar tot 80 à 85 % (naargelang welk merk het is). Denk hierbij ook aan de degradatie. Degradatie is de jaarlijkse vermindering van de opbrengst van de panelen.
Gebruik ons formulier om uw kosten te bereken en krijg onmiddelijk een prijs!
Bereken uw prijs